EN
Како да изберете локација за внатрешен парк за брануваа
Датум на објавување: 2020-08-06 00:00:00 Посетете: 6

Парковите со брануваа во затворени простории стануваат сè попопуларни во последниве години, а развојот на парковите за брануваа станува сè попросперитетен. Потрошувачите исто така многу сакаат забава со брануваа. Постепено, парковите со брануваа стануваат се поотворени. Доколку сакате да изградите внатрешен тематски парк за трамбулина, изборот на место е главен приоритет, а исто така е неопходен услов за успешно функционирање на паркот за трамбулина. Пред да изберете место, мора да ги знаете следните три точки: особеноста на местото, основното позиционирање и неопходноста од истражување.

1. Специфични барања за локацијата: игралиштата со брануваа генерално бараат правилни форми, помалку колони и висина од повеќе од 5.2 метри. Овие барања создаваат и поголеми потешкотии за операторите на игралиштата со брануваа.

2. Основно позиционирање: Инвеститорите треба да имаат основно позиционирање на планираниот парк за брануваа, како што е објектот на играчот, големината на местото на одржување итн. Доколку главната целна возрасна група е 3-12 години, просторот за игралиште може да биде околу 300 квадратни метри. Доколку е за сите возрасти, се препорачува да биде повеќе од 600 метри квадратни.

3. Потреба од истражување: Затворениот парк за трамбулина е ризичен инвестициски проект со висок поврат на профит, па затоа е многу важно инвеститорите да направат добро истражување на пазарот во раната фаза.

0620-е-1

Анкета на пазарот

1. Побарувачка на пазарот и анализа на потенцијалот, вклучително население, економско ниво, ниво на приход, капацитет за потрошувачка итн.;
2. Анализа на трендовите на индустријата, истражување на условите за работа на културните и спортските игралишта во целната област за да се разбере развојниот потенцијал на областа, како што се сали за видео игри, куглани, фитнес центри итн.
3. Анализа на конкуренцијата, дали има конкуренти, инвеститорите во паркот треба сеопфатно да размислат за да ја добијат целната област

ЗБ-20180312-1260а

Проценка на имотот

1. Тест за проток на луѓе, споредба на способностите на клиентите, размислувања за видливост и погодност итн., за да се добие најдобрата локација и разумниот избор.
2. Врз основа на разбирање на пазарната цена, поделбата на површината, условите за поддршка на инженерските имоти и имотните права итн., изберете го најисплатливото место според инвестицискиот буџет.
Имајќи предвид дека општата цел на трамболина се главно млади луѓе, изборот на место генерално се препорачува да биде блиску до училишта, трговски центри, големи супермаркети, спортски сали, сеопфатни игралишта и други места каде што младите се поконцентрирани.


Те молам остави
САД
порака

Тел / WhatsApp / WeChat:

+ 86 13695762473

Е-пошта:

[заштитена по е-пошта]

Додадете:

Индустриска зона Јангван, град Киаоксиа, Јонџија, Венжоу, Кина

Производи

Услуги

Поддржано од
Следете не
Авторски права © 2021 Wenzhou Risen Amusement Equipment Co., Ltd Блог
Почетна
Производи
Е-пошта
Контакт