EN
Барања и спецификации за инсталација на опрема за фитнес на отворено
Датум на објавување: 2022-01-27 00:00:00 Посетете: 5

Квалитетот на почвата за вградување на надворешна фитнес опрема треба да биде на растојание од 800 mm од површината, а факторот на прицврстување треба да биде непорозна и непесочна геолошка структура од класа II или погоре со фактор на прицврстување не помал од 0.7; во спротивно не може да се инсталира; 

2. Хоризонталното растојание помеѓу опремата за фитнес на отворено и работ на подземните цевки и подземните линии не треба да биде помало од 2 метри, а растојанието од различни деловни згради и станбени згради не треба да биде помало од 5 метри; 

3. Хоризонталното растојание помеѓу надворешната фитнес опрема и надземните жици со висок и низок напон не треба да биде помало од 3 метри; 

4. Хоризонталната големина на јамата за бетонска основа на секој потпорен столб на надворешната фитнес опрема не треба да биде помала од 400mm*400mm, а бетонската основа не треба да се отстранува во облик на горниот голем и долниот мал; 

5. Изворот на светлина на 2 метри од надворешната фитнес опрема што се користи ноќе не треба да биде премногу слаб; 

6. Откако ќе се постави надворешната фитнес опрема, секоја потпорна колона и главното тело треба да бидат нормални на теренот за инсталација, а толеранцијата на вертикалност не треба да биде поголема од 1/100. 

7. Фитнес опремата на отворено треба да се чува подалеку од запаливи, експлозивни, токсични и штетни предмети што не ги исполнуваат националните стандарди; 

8. Јачината на бетонот на истурање на надворешната фитнес опрема не треба да биде помала од C20, а пред темелот да не се зацврсти целосно, треба да има специјално лице кое ќе го надгледува; 

9. Колоната на надворешната фитнес опрема закопана под земја треба цврсто да ја фиксира страничната потпорна плоча; 

10. Треба да се обрне внимание на длабочината на колоната на надворешната фитнес опрема закопана под земја. Кога висината на опремата е поголема од 2000 mm, не треба да биде помала од 500 mm, кога е 1000 mm~2000 mm, не треба да биде помала од 400 mm, а кога е помала од 1000 mm, не треба да биде помала од 100 mm. бетонски потпорен слој;

222


Те молам остави
САД
порака

Тел / WhatsApp / WeChat:

+ 86 13695762473

Е-пошта:

[заштитена по е-пошта]

Додадете:

Индустриска зона Јангван, град Киаоксиа, Јонџија, Венжоу, Кина

Производи

Услуги

Поддржано од
Следете не
Авторски права © 2021 Wenzhou Risen Amusement Equipment Co., Ltd Блог
Почетна
Производи
Е-пошта
Контакт