EN
Карактеристики на дрвени слајдови
Датум на објавување: 2021-11-11 00:00:00 Посетете: 4

Со текот на годините, повеќето опрема за забава на отворено се произведуваат со галванизиран челик и пластика, но во последниве години, дрвените лизгалки стануваат сè попопуларни. Значи, кои се предностите и недостатоците на дрвените лизгалки? Денес ќе го разгледаме подетално дрвениот тобоган.

1

Пред сè, ајде да зборуваме за предностите на дрвените слајдови. Дрвените производи им даваат на луѓето чувство на враќање во природата поради нивните сопствени материјални својства. На пример, при дизајнирање со дрво робинија, секогаш ја задржуваме оригиналната природна форма и текстура на дрвото робинија. Сите овие изгледаат многу оригинална екологија и децата како да си играат во шумата. Второ, за разлика од пластичниот панел со фиксна форма, дрвените производи се рачно изработени. Можеме да дизајнираме повеќе форми и да дозволиме искусен работник да ги претвори во вистински предмети. Поради својата силна пластичност, дрвените материјали често се користат во нестандардни производи на отворено, како што се розово дрво и дрво од Финска.

2

Секоја паричка има две страни, ајде да зборуваме за недостатокот на дрвените лизгалки. Исто така, поради природните својства на дрвото, дрвените лизгалки се склони кон пукање кога се изложени на сонце и дожд долго време. Ова е проблем што сите производители не можат да го избегнат. Сепак, правилното одржување може да го направи животниот век на дрвените лизгалки повеќе од 5 години. Во текот на првата година по инсталацијата, треба да користиме заштитна боја за дрво за да ги одржуваме дрвените лизгалки во интервал од половина година. Почнувајќи од втората година доволно е редовно одржување еднаш годишно.

3

Секоја паричка има две страни, ајде да зборуваме за недостатокот на дрвените лизгалки. Исто така, поради природните својства на дрвото, дрвените лизгалки се склони кон пукање кога се изложени на сонце и дожд долго време. Ова е проблем што сите производители не можат да го избегнат. Сепак, правилното одржување може да го направи животниот век на дрвените лизгалки повеќе од 5 години. Во текот на првата година по инсталацијата, треба да користиме заштитна боја за дрво за да ги одржуваме дрвените лизгалки во интервал од половина година. Почнувајќи од втората година доволно е редовно одржување еднаш годишно.


Те молам остави
САД
порака

Тел / WhatsApp / WeChat:

+ 86 13695762473

Е-пошта:

[заштитена по е-пошта]

Додадете:

Индустриска зона Јангван, град Киаоксиа, Јонџија, Венжоу, Кина

Производи

Услуги

Поддржано од
Следете не
Авторски права © 2021 Wenzhou Risen Amusement Equipment Co., Ltd Блог
Почетна
Производи
Е-пошта
Контакт