EN
Секојдневно одржување и безбедносна инспекција на Naughty Castle
Датум на објавување: 2020-06-05 00:00:00 Посетете: 3

Непослушен замок е еден од предметите кои децата сакаат да ги играат во денешно време, но на родителите, покрај атрактивните играчки во светли и шарени бои, на родителите поважна им е безбедноста и хигиената на непослушниот замок. Следниве се некои методи за одржување и безбедносни тестови.

Ако сакате да го одржите животниот век на непослушните замоци од различни видови и материјали и да го обезбедите здравјето и безбедноста на клиентите кога ги користат, работата за чистење и одржување на непослушните замоци е исклучително важна. Непослушниот замок треба често да се чисти и целосно да се изложува на сонце.

4c2c374106fd4b269152e7754864f402

Чистење и одржување на непослушниот замок:
1. Пластична непослушна тврдина. Може да се натопи во чиста вода или да се разреди со растворувачи или таблети за да се обезбеди чистота на непослушниот замок.
2. Fluffy Naughty Fort. Можете да изберете да го испратите во перална за хемиско чистење или самочистење. Самочистењето може да се подели на повеќеслојно чистење или целокупно чистење. Слоевното чистење е да се извади памукот наполнет во непослушната тврдина и да се измие одделно од надворешната кожа. За слоевито чистење, прво дознајте ја шиењето на устата наполнета со памук на непослушната тврдина, а потоа внимателно исечете ја, извадете го памукот и исчистете го. Целокупното чистење е да го фрлите целиот наполнет непослушен замок во машината за перење или да го исчистите со сапун.
3. Платно непослушен замок. Платнените непослушни замоци како кукли од партал и платнени книги може да се перат според методот на чистење на пакувањето и редовно да се чистат.
4. Дрвен непослушен замок. Бидејќи дрвениот материјал апсорбира вода и е склон на црви, овој вид на непослушен замок не може да се исчисти, а подобро е одвреме-навреме да се изложувате на сонце.
5. Електронски непослушен замок. И овој вид на непослушен замок не може да се исчисти, може да се избрише само со чиста крпа натопена со вода.

9125fa670eca46c9b0610fbc8e7c7165

Поправка:

Општо земено, отпорот на игра на непослушниот замок има одлична врска со квалитетот на самиот непослушен замок, така што доколку направите правилен избор пред да го купите и правилно го користите, можете да ја намалите штетата на непослушниот замок на помала степен. Пред да го отворите пакувањето на Naughty Fort, прво треба да обрнете внимание на тоа дали изгледот покажува дали се работи за безбеден непослушен замок и применливата старост и дали се потребни други додатоци (како што се батерии, мотори, мали делови итн.) употреба; потоа детално прочитајте ги придружните упатства и следете ги инструкциите Нејзини чекори за работа; ако нема прирачник, мора да се консултирате со експерт за да спречите човечки неуспех. Ако случајно го оштетите непослушниот замок, сериозните можеби ќе треба да се поправат или повеќе не можат да се користат, а полесните може да се поправат со едноставни алатки.

1. ТВ игри. Често се случува дефект на контролорот. Само користете шрафцигер за да го отворите контролорот и заменете ги неуспешните леви и десни гумени влошки за да продолжите да ги користите; AC и DC трансформаторите често се користат долго време и доведуваат до намалување на животниот век. Во овој момент, само купете нов. Ако го замените, можете да заштедите многу трошоци за поправка (општо кажано, скршен трансформатор не може да се поправи).
2.Одржување на возила за далечинско управување. Прво проверете дали батеријата има струја, а потоа проверете дали кутијата на батеријата има лош контакт поради влага и корозија. За да се спречи тоа да се случи, Naughty Fort треба да се потроши и батеријата да се извади. Ако е зарѓа, користете железна четка за да ја исчистите бакарната 'рѓа, а потоа исчистете ја со алкохол (додека е електричен непослушен замок што користи батерија, може да се одржува според овој принцип на одржување); ако лушпата е оштетена од удар, можете да отидете во монополот за автомобили со далечински управувач Продавница за купување додатоци за да ги замените сами.

Погоре се некои информации за ваша референца.


Те молам остави
САД
порака

Тел / WhatsApp / WeChat:

+ 86 13695762473

Е-пошта:

[заштитена по е-пошта]

Додадете:

Индустриска зона Јангван, град Киаоксиа, Јонџија, Венжоу, Кина

Производи

Услуги

Поддржано од
Следете не
Авторски права © 2021 Wenzhou Risen Amusement Equipment Co., Ltd
Почетна
Производи
Е-пошта
контакт