EN
Како да одржувате лизгачка опрема за игралиште на отворено
Датум на објавување: 2022-12-16 00:00:00 Посетете: 8

Надворешниот тобоган, со различни форми, богати проекти и прилагоден дизајн, е фаворизиран од купувачите. Како голем уред за забава, правилните мерки за одржување може да го задржат лизгачот на отворено со добри безбедносни перформанси и долг работен век, што може да заштеди непотребни инвестиции.Секојдневното одржување е од суштинско значење, затоа забавните објекти треба да се одржуваат најмалку на секои 15 дена според стандардот. Персоналот треба да врши дневна инспекција, месечна инспекција, квартална и годишна инспекција за големите забавни објекти под нивна надлежност и да пополни соодветна евиденција.1. На површината на лизгачот ќе има акумулација на прашина, која треба редовно да се чисти со детергент за да се обезбеди мазност на површината на лизгачот.

2. Кога тобоганот е надвор од употреба долго време, треба да се користи ткаенина со ленти во боја за цврсто завиткување на лизгачот за да се избегне сончева светлина и да се одложи стареењето на лизгачкиот гел слој.

3. Проверете дали прицврстувачот на колоната за лизгање е лабав и прицврстете го и утврдете ја веродостојноста на мерките.

4.Проверете го степенот на стареење на слајдот. Ако се открие дека шахтата е претерано застарена, побарајте од производителот на опремата да идентификува дали може да се користи повторно.

5. Проверете ја основата на опремата за лизгање и навремено зајакнете ја основата ако се открие дека е лабава, поместена или отклонета6.Проверете дали завртките на поврзувачките прицврстувачи на лизгачот се лабави и прицврстете ги навреме.

7. Во случај на тешки временски услови, како што е град, тобоганот треба однапред да биде покриен со ленти во боја за да се осигура дека површината на тобоганот нема да се оштети од град и да влијае на неговата употреба.

8.Пред лизгачот повторно да се отвори откако ќе се запре, персоналот треба да го провери лизгачот. Не се дозволени изложени остри рабови, остри агли, бруси итн. каде што патниците можат да се допрат. Нема да има пукнатини, деформации, скршеници и други појави. Доколку се открие некаква абнормалност, таа ќе се санира навреме.Те молам остави
САД
порака

Жешки категории

Тел / WhatsApp / WeChat:

++ 86 18257725727

Е-пошта:

[заштитена по е-пошта]

Додадете:

Индустриска зона Јангван, град Киаоксиа, Јонџија, Венжоу, Кина

Производи

Услуги

Поддржано од
Следете не
Авторски права © 2021 Wenzhou Risen Amusement Equipment Co., Ltd - Блог | Политика за приватност | Правила и услови
Почетна
Производи
Е-пошта
Контакт