EN
Зошто опремата за забава на отворено е толку популарна?
Датум на објавување: 2020-07-22 00:00:00 Посетете: 60

Во последниве години, опремата за забава без струја постепено навлегува во видното поле на луѓето и широко се користи во забавните паркови, живописните места, комерцијалните недвижности и други области. Станете нов ветровизор во забавата на отворено. Зошто отворениот парк без струја е толку популарен? Во споредба со традиционалната механичка опрема за забава, кој е нејзиниот уникатен шарм? Која е вообичаената опрема за забава без струја? Ајде да го погледнеме.

f636afc379310a55484923c56fb21caf83261094

Што е опрема за забава без напојување
Едноставно кажано, забавната опрема без напојување се однесува на забава која нема никакви напојувачки уреди како што се електрични, хидраулични или пневматски, а се состои од качување, одење, дупчење, одење по скали, замавнување и други функционални делови и конструкции, прицврстувачи и поврзувачки делови. објект.
Шармот на опремата за забава без струја
Зошто забавните објекти без струја се толку популарни? Ова главно зависи од сопствениот шарм.

1. Врз основа на потребите на децата, дренажниот ефект е очигледен

Во последниве години, побарувачката за семејно патување родител-дете е многу силна, а опремата за детска игра без енергија е токму играта насочена кон детето што ги поттикнува родителите и децата на интеракција. Се залага за враќање кон природата и ослободување на природата на децата, вклучително и интерактивна забава родител-дете. Сите овие фактори се клучот за привлекување семејства да патуваат наоколу и да патуваат на долги растојанија.

2. Широк спектар на апликации

Со развојот и побарувачката на пазарот, забавната опрема без напојување зазема важна позиција во индустријата. Во моментов, домашните забавни објекти без напојување се широко користени во следните четири сектори: едниот е најтрадиционалниот образовен сектор; другиот е заедници за развивачи на недвижнини и трговски центри; а третата е општинската администрација (вклучувајќи општински паркови, плоштади за одмор и речни појаси за одмор). итн.); Четвртата е индустријата за културно патување.

3. Високи перформанси на трошоците

Поради широкиот опсег на апликации, во споредба со десетици милиони или стотици милиони опрема за механичка моќност, инвестицијата е релативно мала и не е ограничена од локацијата. Опремата може да се прилагоди според околината на теренот. Размерот на проектот може да биде голем или мал, а износот на инвестицијата е флексибилен и може да се контролира. Забавната опрема без струја е првиот избор за исплатливо планирање.

8435e5dde71190ef28825ff61becc210fcfa6098

4. Висок степен на еколошка интеграција

Објектите без електрична енергија може флексибилно да се комбинираат за да се прилагодат на проекти од различни размери, различни средини и различни типови, и можат високо да се интегрираат со локалната културна средина и природниот пејсаж, олеснувајќи ја надградбата на производите и растот на бизнисот.

5. Висока безбедност и ниски трошоци за одржување

Бидејќи нема моќност, таа е подобра од друга опрема за забава во однос на безбедноста и одржувањето. Сите објекти за игра во забавниот сектор без напојување можат да користат заштитно тло (како песок, гума за инјектирање, гумени душеци итн.) за да се намали веројатноста за повреда од паѓање од објектот. Во споредба со потребата играчите активно да учествуваат во него, забавниот проект е помалку возбудлив и има повисок безбедносен фактор.Покрај тоа, трошоците за одржување на опремата за забава без електрична енергија се ниски. Општо земено, забавните паркови без електрична енергија се во основа гарантирани пет години и не бараат годишни национални инспекции. Затоа, подоцнежните трошоци за одржување и работа се ниски, што е безгрижно и заштедува труд за инвестициските оператори.

a8773912b31bb0519524e10fe18d85b24bede097

Секој забавен објект без напојување е дизајниран да го предизвика знаењето и креативноста на децата за нивните тела и да ја подобри нивната способност за учење, да ја зголеми среќата во играњето и да се забавувате и среќата додека добивате аеробни вежби за издржливост, што е погодно за тренирање на деца храбри, тешки и истрајната личност, брзината на вежбање, силата, рамнотежата, координацијата и другите квалитети, ја постигнуваат целта за зајакнување на телото, зајакнување на мозокот и подобрување на интелигенцијата.


Те молам остави
САД
порака

Жешки категории

Тел / WhatsApp / WeChat:

++ 86 18257725727

Е-пошта:

[заштитена по е-пошта]

Додадете:

Индустриска зона Јангван, град Киаоксиа, Јонџија, Венжоу, Кина

Производи

Услуги

Поддржано од
Следете не
Авторски права © 2021 Wenzhou Risen Amusement Equipment Co., Ltd - Блог | Политика за приватност | Правила и услови
Почетна
Производи
Е-пошта
Контакт